PREFA-totaalsysteem: Een mooi geheel

PREFA-totaalsysteem

PREFA is niet alleen dé specialist voor sterke daken, maar produceert ook hoogwaardige dakafwateringssystemengevelsonderconstructies voor zonnepanelenhoogwaterbeschermingen en nog veel meer. De PREFA-producten van aluminium worden in Oostenrijk en Duitsland gefabriceerd en jarenlang getest, gekeurd en continu verbeterd. Met het totaalsysteem van PREFA, dat 5000 verschillende producten omvat, kan een uniforme en harmonieuze gebouwschil op basis van persoonlijke ideeën worden gerealiseerd.

TECHNISCH PERFECT OP ELKAAR AFGESTEMD

Producten, montagemateriaal en accessoires zijn perfect op elkaar afgestemd en worden samen geleverd. Bij alle accessoires is bijvoorbeeld het nodige montagemateriaal bij levering inbegrepen. Zo kunt u er zeker van zijn dat alle onderdelen perfect bij elkaar passen en het resultaat zowel qua uitstraling als vanuit kwaliteitsoogpunt voldoet aan de allerhoogste eisen. Om een correcte montage te waarborgen, mogen PREFA-daken en -gevels alleen door geschoolde professionals gemonteerd worden. Voor aannemers en planners betekent dat maximale veiligheid.

DAKSYSTEMEN

Dakkapellen, zolderramen, rondingen - bij nieuwbouw of in het kader van een renovatie, een dak van aluminium kan aan nagenoeg elke vorm worden aangepast. De diverse PREFA-producten zorgen voor een technisch perfecte, nagenoeg onderhoudsvrije dakbedekking.

Eengezinswoning met een dakbedekking van PREFA-dakschindels in de kleur P.10 steengrijs

GEVELSYSTEMEN

Aluminium gevels gaan lang mee, roesten niet en zijn gemakkelijk te reinigen. De uiteenlopende systemen bieden flexibele vormgevingsmogelijkheden en voor ieder huis een geschikte oplossing.

Aanpasbare gevelbekledingen van aluminium kunnen worden gebruikt voor eengezinswoningen, bedrijfspanden, maar ook voor carports en garages. De hoogwaardige gevels beschermen goed tegen regen en storm en lenen zich dan ook uitstekend voor het bekleden van de regenkant.

Moderne eengezinswoning met prachtige PREFA Siding.X-gevelpanelen in de kleur antraciet en houten elementen.

DAKAFWATERINGSSYSTEMEN

PREFA levert het complete aluminium afwateringssysteem inclusief montagemateriaal uit één hand: van de hanggoot tot aan de vierkante buis en van de bladvanger tot aan de wateropvangbak. De decennialang beproefde afwateringssystemen overtuigen met verfijnde technische detailoplossingen. Het systeem is leverbaar in de klassieke standaardkleuren, passend bij de dak- en gevelelementen. Zo kunnen elegante ton-sur-ton-uitvoeringen of juist bewuste kleuraccenten worden gerealiseerd. De kleuren antraciet, bruin en lichtgrijs zijn sinds 2019 ook leverbaar in P.10-kwaliteit.

Detailfoto van de PREFA-dakschindel in de kleur baksteenrood en een bijpassende dakgoot, eveneens in baksteenrood.

BESCHERMING TEGEN HOOGWATER

PREFA heeft in samenwerking met zusterbedrijf Neuman Aluminium Strangpresswerk een mobiele hoogwaterbescherming van aluminium ontwikkeld. Het systeem biedt ook in extreme situaties betrouwbare bescherming. De lichte, maar tegelijk uitermate robuuste aluminiumprofielen worden gewoon met behulp van een tand- en groefsysteem op elkaar gestapeld. Op die manier kunnen deuren, poorten, ramen, garages en volledige oppervlakken veilig en binnen de kortste keren worden beschermd tegen overstromingen.

Voordeur van een eengezinswoning met de moderne PREFA-hoogwaterbescherming

FOTOVOLTAÏSCHE INSTALLATIES

Ook voor fotovoltaïsche installaties levert PREFA een perfecte onderconstructie. Het montagesysteem voor zonnepanelen is leverbaar in verschillende uitvoeringen en dankzij continue doorontwikkeling technisch altijd up-to-date. Want vergeleken met veel andere bevestigingssystemen voor fotovoltaïsche installaties garanderen de PREFA-systemen onbeperkte functionaliteit en een lange levensduur - ongeacht of het gaat om de kleine formaten of dakbedekkingen met een staande naad. Voor elk PREFA-dakproduct is een geschikte zonnepaneelhouder leverbaar, waarop het montagesysteem kan worden bevestigd.

Zu sehen ist das PREFA Solarmontagesystem zur Befestigung von Photovoltaik-Anlagen auf PREFA Dächern.

ACCESSOIRES

De afzonderlijke onderdelen van de PREFA-accessoires vormen samen een perfect geheel en passen gegarandeerd perfect. Ze worden door dezelfde fabrikant geproduceerd en samen met het vereiste montagemateriaal geleverd. Dat maakt het PREFA-totaalsysteem betrouwbaar en waarborgt de lange levensduur waarnaar wordt gestreefd. Veel toebehoren zijn bij de afzonderlijke producten te vinden onder het punt "Accessoires".

Natuurlijk vinden wij de veiligheid van de verwerkers op het dak uitermate belangrijk. Wij leveren dan ook tal van toebehoren voor veiligheid op het dak.

Detailfoto van de PREFA-dakschindel in antraciet met PREFA-sneeuwstoppers voor vakkundige bescherming tegen sneeuw

PREFA-ALUMINIUMPRODUCTEN IN EXTREME WEERSITUATIES

Vooral bij toepassing in veeleisende situaties komen de eigenschappen van kwaliteitsaluminium goed tot hun recht: het materiaal is licht, stormbestendig, robuust, breukbestendig, roestvast en ook nog eens goed te verwerken bij lage temperaturen. Er zijn dus tal van redenen die pleiten voor het gebruik van PREFA-aluminiumproducten, voor nieuwbouw en in het kader van renovatieprojecten.

DE P.10-KLEURKWALITEIT: NOG BETROUWBAARDER EN MOOIER

Met P.10 heeft PREFA een kleurvaste afwerking ontwikkeld die voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen. De hoogwaardige coating is uv-, kleur- en weerbestendig en vooral vanwege de matte uitstraling zeer aantrekkelijk vanuit designoogpunt. Andere elementen van het gebouw, bijvoorbeeld ramen en deuren, kunnen heel eenvoudig worden aangepast aan de kleurstellingen.