Digitaal plannen: met 3D- en BIM-gegevens van PREFA

Om te voldoen aan de vereisten van de digitale planning, om het digitale bouwproces verder te stimuleren en om u als architect/ontwerper zo goed mogelijk te ondersteunen, kunt u texturen, 3D- en BIM-gegevens van PREFA dak- en gevelproducten gratis downloaden in verschillende bestandsindelingen.

  • Onze texturen in de JPG-indeling kunt u downloaden onder de volgende link: mtextur
  • Onze 3D-gegevens bevatten vormen en afmetingen voor geometrische modellen.
  • Onze BIM-objecten zijn voor Revit-gebruikers beschikbaar in de indeling .rfa en voor ArchiCAD-gebruikers in de indeling .gsm en omvatten alle relevante technische productgegevens.

PREFA, uw sterke metgezel; ook in digitale planning!

Model van een woning, getoond met 3D- en BIM-gegevens en een textuur

Waarom BIM?

Met het begrip "Building Information Modeling" (BIM) wordt het geoptimaliseerde ontwerp en de uitvoering van gebouwen op basis van digitale bouwmodellen bedoeld. Dit model, de zogenaamde digitale tweeling, bevat alle gebouwrelevante informatie voor de gehele levenscyclus van het gebouw.

Hierdoor kunnen ontwerpers, aanbesteders, uitvoerders alsmede daarna de exploitanten met één en hetzelfde gegevensmodel werken, waardoor een geoptimaliseerde communicatiestroom, een efficiënt bouwproces en het minimaliseren van interfaceverliezen mogelijk zijn.