Welke kleuren hebben PREFA producten?

Het omvangrijke kleurenassortiment van PREFA omvat verschillende kleuren in P.10-kwaliteit en daarnaast een groot aantal standaardkleuren. Het grote kleurenpalet bieden architecten, bouwheren en renovateurs evenals projectleiders en bouwmeesters ontelbare mogelijkheden voor een mooie en hoogwaardige dakbedekking en gevelversiering.

Door de diversiteit aan kleuren lenen de flexibel verwerkte, roestvaste producten van PREFA, die beschikken over een lange levensduur, zich uitstekend voor dakrenovaties en gevelrenovaties. De ruime keuze aan kleuren kan uitstekend worden afgestemd op reeds bestaande elementen van huizen (ramen, rolluiken, luiken, hekwerk en meer). Staan er in de regio waarin u woont bijvoorbeeld voornamelijk huizen met pannendaken en bent u om die reden op zoek naar een hoogwaardig dak van aluminium met de uitstraling van dakpannen? Dan is een stormbestendig, duurzaam en licht aluminiumdak dat is bekleed met PREFA-dakplaten in de kleur P.10 baksteenrood of P.10 oxiderood een ideale optie voor uw nieuwbouw dan wel dakrenovatie. De dakbedekking met de uitstraling van dakpannen past helemaal bij de pannendaken in uw omgeving. Daarnaast wordt uw kapconstructie door het geringe eigen gewicht van het PREFA-dakmateriaal niet onnodig belast. Op de hoogwaardige P.10-coating in baksteenrood of oxiderood krijgt u ook nog eens 40 jaar materiaal- en kleurgarantie. Het omvangrijke PREFA-kleurenassortiment leent zich echter ook voor het aanbrengen van opvallende accenten - bekijk onze galerij voor de nodige inspiratie! PREFA-producten zijn ook ideaal voor nieuwbouwprojecten en bieden door hun unieke kleuren en vormen nagenoeg onbeperkte flexibiliteit als het gaat om de vormgeving.

Een overzicht van alle PREFA-kleuren

P.10, het kleurcoating systeem, dat bij PREFA sinds 2010 voor nog meer kwaliteit bij dakbedekking en gevelbekleding zorgt.: P10? P 10? B10?

Al in 2010 werd de P.10 coating door PREFA ingevoerd en maakt sindsdien de PREFA producten nog betrouwbaarder en mooier. Optisch lijkt de oppervlakte mat en is tevens bijzonder UV-, kleur een weerbestendig. De oppervlaktecoating beschermt tegen externe invloeden en blootstelling en het basismateriaal is licht en stabiel, waardoor het bij de voorbereiding en uitvoering vele mogelijkheden biedt.

Met P.10 wordt een coating kwaliteit bereikt, die door een speciale, slechts door een microscoop zichtbare vouwstructuur, in de lak voor ontelbare schitteringen en kleurbestendigheid zorgt. Bij directe zoninval verschijnt een edel patroon op het oppervlak van de P.10 coating. De hoogwaardige laklaag van de PREFA producten is vervormbaar en houdt het beste stand tegen temperatuurschommelingen  en weersinvloeden. Door de combinatie van aluminium en de P.10 coating kan PREFA een Garantie van 40 jaar op materiaal en coating geven.

De coating diversiteit van PREFA

De coating van de PREFA producten is afhankelijk van product te verkrijgen in een gladde uitvoering of stucco embossering. Het materiaal wordt door de stucco embossering, welke door de reliëfwalsen wordt bekomen, nog een keer gehard, waardoor het aluminium minder gevoelig is voor verwerkingssporen en daarmee gemakkelijker te verwerken is.

Alle kleine formaten PREFA producten voor dak en gevel (dakpan, dakschindel, dakschindel DS.19daklosange, gevelschindel en gevellosange) hebben standaard een stucco-uitvoering en zijn tevens, mits aanvraag, in een gladde uitvoering te bekomen. Een uitzondering is het dak- en gevelpaneel FX.12, welk enkel in een gladde uitvoering wordt aangeboden. De leveringstermijnen van speciale bestellingen vindt u op de gedetailleerde beschrijving van het desbetreffende product.

PREFA-kleurenpalet in P.10-kwaliteit

Producten in klein formaat (dakplaatdakplaat R.16dakschindeldakschindel DS.19daklosangegevelschindel en gevellosange), dakpaneel FX.12 en gevelpaneel FX.12 en de producten PrefalzSiding en Siding.X zijn leverbaar in verschillende P.10-kleuren. Naast de P.10-coatings leveren wij een groot aantal standaardkleuren evenals blank aluminium. In totaal omvat het PREFA-kleurenpalet meer dan 25 verschillende kleuren (exclusief Falzonal), waarbij de beschikbaarheid afhankelijk is van het betreffende product. Welk product in welke kleuren en welke kleurkwaliteit leverbaar is, vindt u in onderstaande tabel of op de productpagina van het gewenste PREFA dak- of gevelproduct. Daarnaast zijn alle gegevens ook te vinden in de PREFA-productcatalogus, die u hier kunt bestellen. Voor grote hoeveelheden zijn op aanvraag ook speciale kleuren leverbaar. Neem daarvoor contact op met uw PREFA-contactpersoon.

Het grootste deel van de PREFA producten is in P.10 kleuren verkrijgbaar. Voor een origineel kleurenassortiment bieden wij een grote keuze aan andere standaard kleuren in Duragloss 5000 kleurkwaliteit, zoals de erg geliefde sidings  voor gevel - of façaden bedekking  met hout licht - of hout donker uitzicht. Verder heeft het bandstaal Falzonal een PvdF-oppervlakte coating (polyvinylideenfluoride) en de ivoor kleur is met een PP99-verf coating (polyamide/polyurethaan) verkrijgbaar. Details met betrekking tot de verschillende bekledingen kunt u hier nalezen.

Overzicht van de beschikbare kleuren per product

Dakgoten

Voor de constructie van hanggoten, vierkante hanggoten en Ardense goten van PREFA wordt oppervlak veredeld aluminium (coil-coating) gebruikt. Terwijl het verven van de vierkante buizen door poedercoating gebeurt. De PREFA dakgoten worden in de klassieke standaard kleuren of in natuur blanke uitvoering aangeboden. Naar wens vervaardigen wij ook speciale verven die kleurmatig in het totaalbeeld van uw woning passen. Bij dakgoten in een speciale kleur wordt het aluminium meestal door poedercoating geverfd.

Sinds de lente van 2019 bieden wij ons PREFA dakafwateringssysteem aan in de kleuren bruin, antraciet en lichtgrijs in de P.10-kleurkwaliteit. Bij al onze producten met P.10-lak ontvangt u 40 jaar garantie op materiaal en kleur.

PREFA Falzonal (kleurcoating PVDF)

standaard puur wit, zinkgrijs, parelwit, duifblauw, lichtivoor, matlichtzink, bremgeel, grijsgroen, opaalgroen, geanodiseerd bruin, matgrijsdonker, antracietgrijs, matgrijslicht, briljant metallic, pastelturquoise, savannebeige, gitzwart, gentiaanblauw, lichtgrijs, resedagroen, helder roestvrij, mayagoud, azuurblauw, olijfgroen, standaard mintgroen, standaard kwartsgrijs, koffiebruin, koperbruin, binnenstadrood, binnenstadroze, blanke lak verwerend, nieuw koper, standaard grijs aluminium, zinkgrijs, turquoiseblauw, karmijnrood, licht brons

ALGEMEEN

1 De kleuren P.10 steengrijs, P.10 zandbruin, P.10 patinagroen, eiken naturel, patinagrijs, walnoot, grijs eiken en blank naturel zijn gebaseerd op natuurlijke kleuren en zijn onderworpen aan een natuurlijk verschilbereik van de kleur die het product zijn onverwisselbaar karakter verleent.
2 Veranderingen van de oppervlaklook door verwerking vallen niet onder de garantie. Neem de gegevensbladen in acht.
3 Bij metallickleuren kunnen kleurverschillen optreden.

LET OP

  • De vermelde RAL-codes dienen slechts als referentie [~]. Ze kunnen deels sterk afwijken van de originele PREFA kleur en weerspiegelen onder omstandigheden niet de subjectieve kleurwaarneming.
  • Vooral voor de kleurkwaliteit P.10 is het vanwege de oppervlaktestructuur nagenoeg onmogelijk om vaste waardes vast te leggen. Daarnaast zijn de kleuren P.10 steengrijs, P.10 zandbruin, P.10 patinagroen, eiken naturel, patinagrijs, walnoot en grijs eiken gebaseerd op natuurlijke kleuren die uit meerdere tinten bestaan.

Gebruik daarom altijd een fysieke kleurenwaaier om de exacte kleuren voor complementaire bouwelementen te bepalen