UNISONO ARCHITEKTEN ontwerpen indrukwekkend onderwijscentrum in Gerlos

Marktl/Wasungen – UNISONO ARCHITEKTEN uit Innsbruck realiseerden een fraai onderwijscentrum in Gerlos, een geliefde bestemming in Oostenrijk voor wandelaars en wintersporters. Dankzij hun ontwerp gaan de lagere school, kleuterschool en crèche mooi in de omgeving op. De bronzen PREFA dak- en gevellosanges 44 x 44 trekken subtiel de aandacht en bieden bescherming tegen barre weersomstandigheden.

Das Bild zeigt das Gerlos-Bildungszentrum in der Abenddämmerung, mit Innenbeleuchtung. Mit seiner modernen Holzverkleidung und den rautenförmigen Metallpaneelen fügt sich das Gebäude harmonisch in die natürliche Umgebung des dichten Nadelwaldes im Hintergrund ein. Der Himmel ist in sanfte Abendtöne getaucht und schafft eine ruhige und einladende Atmosphäre.

Indrukwekkend gebruikscomfort in de Tiroolse Alpen

Over het gebruik van dit gebouw aan de oostelijke rand van Gerlos is goed nagedacht. De architecten ontwierpen een lagere school met drie etages, terwijl de kleuterschool en crèche zich op één niveau bevinden. Een autovrije campus met kiss-en-ridezone garandeert veilige toegang voor de kinderen. Extra speeloppervlak op de daken, schuine vlakken en een in de helling ingebouwde sokkel bieden onverwachte ruimte en mogelijkheden om je terug te trekken. Verdere highlights zijn een uitbreidbare aula en een sporthal in het souterrain die ook open is voor publiek gebruik.

Modernes Gebäude mit PREFA Dach- und Fassadenverkleidung aus 44 x 44 Rautenelementen, fotografiert bei Tageslicht. Das Gebäude zeigt eine harmonische Integration traditioneller und moderner architektonischer Elemente, mit den Metallrauten als markanten Elementen. Die großen Fenster geben den Blick frei auf einen hellen Innenraum, den so genannten Gruppenraum, der mit Tischen und Stühlen für Besprechungen oder Unterricht ausgestattet ist.  Übersetzt mit DeepL.com (kostenlose Version)

Weersbestendig en afgestemd op de omgeving

Door de opvallende vorm en heterogeniteit steekt het centrum tegen het landschap af. Toch blijft het er door de kleur- en materiaalkeuze ook mee verbonden. Het bureau UNISONO ARCHITEKTEN koos voor hout, glas, zichtbeton en het stevige aluminium van PREFA. Een sterke bouwschil is in deze regio absoluut noodzakelijk om opgewassen te zijn tegen de sneeuwmassa's in Gerlos. De plaatsing van de losanges werd door Simon Mössler en het team van Mössler Dach met uiterste precisie uitgevoerd. Ook uitdagende taken, zoals het inwerken van de ventilatieafvoer in het dakoppervlak, behoorden tot hun takenpakket.

Ein mehrstöckiges Gebäude in moderner Architektur mit einer Kombination aus Holz- und Aluminiumfassade, in einer alpinen Umgebung mit bewaldeten Hügeln im Hintergrund. Das Gebäude hat große Fenster, die viel Licht hereinlassen, und eine überdachte Terrasse, die den Eingang hervorhebt.