PREFA hoogwaterbescherming – hoogwaardige beveiliging voor veeleisende bouwheren

Eenvoudig te realiseren, te installeren en weer te demonteren! Een goede hoogwaterbescherming biedt betrouwbare bescherming tegen overstromingen, water- en moddermassa's.

Ze moet bij noodweer gemakkelijk en snel te plaatsen zijn. De moderne, gedeeltelijk mobiele hoogwaterbescherming van PREFA voldoet aan alle eisen van bouwheren, maar ook van planners en verwerkers.

”Veiligheid en vertrouwen spelen bij hoogwaterbescherming de belangrijkste rol”, weet PREFA verkoopleider Gerald Pampel uit jarenlange ervaring. Eigenaars moeten er 100% zeker van kunnen zijn dat hun woning en bezittingen in noodsituaties veilig zijn, ook bij overstromingen, zware regenval, stortbuien en vele andere onvoorspelbare natuurfenomenen. ”PREFA heeft veel ervaring en biedt sinds decennia betrouwbare hoogwaterbescherming”, vertelt Pampel verder. ”Het gedeeltelijk mobiele systeem heeft zich intussen ruimschoots bewezen en biedt ook in extreme situaties betrouwbare bescherming.”

Gedeeltelijk mobiele hoogwaterbescherming beschermt tegen overstromingen

De lichte, maar tegelijk uitermate robuuste aluminium profielen worden gewoon met behulp van een tand- en groefsysteem op elkaar gestapeld. Ze worden aan beide kanten in wandprofielen of staanders geschoven. De profielen worden daarbij afgedicht met speciale, vervangbare pakkingen en aan de bovenkant met een spanstuk vastgezet. Op die manier kunnen deuren, poorten, ramen, garages en volledige terreinen veilig worden beschermd tegen overstromingen. ”Het systeem is eenvoudig opgebouwd en ziet er tegelijk zeer kwaliteitsvol uit. Het is geen minderwaardig standaardproduct uit de doe-het-zelfzaak, wat vooral veeleisende klanten op prijs stellen”, vertelt de verkoopleider over de voordelen van het systeem. ”Er wordt niet alleen een sterke aluminiumlegering gebruikt, maar er komen ook afdichtingen van topkwaliteit aan te pas.”

Auf dem Bild ist ein PREFA Hochwasserschutz zu sehen, der mehrere Häuser von großen Wassermengen schützt.

Installatie door slechts één persoon, zonder speciaal gereedschap

Aluminium is uiterst geschikt, omdat het breukvast, roestvrij, weerbestendig en vooral bijzonder licht is. Door het lage gewicht van de aluminium profielen is het systeem in geval van nood snel en gemakkelijk te monteren – desnoods door slechts één persoon! Zodra de eerste balken geplaatst zijn, bieden de hoogwaterschutwanden al bescherming. Als het waterniveau stijgt, kan het aantal schotbalken eenvoudig worden verhoogd tot de maximale hoogte van het systeem. Deze hoogwaterbescherming kan zowel voor gebouwen als voor landschappen worden ingezet.

Auf dem Bild ist eine montierte Hochwasserschutzwand zu sehen, das eine Garage vor großen Wassermengen schützt.

Altijd klaar voor gebruik, nagenoeg onzichtbaar

De moderne oplossing voor hoogwaterbescherming van PREFA is niet alleen bijzonder sterk, maar ook zeer flexibel. Ze kan indien nodig gemonteerd worden en vervolgens gedemonteerd. Na demontage is het systeem nauwelijks zichtbaar, want de kleur van de vaste wandprofielen kan aan het dak of de gevel aangepast worden. ”Voor veel klanten is het belangrijk dat de hoogwaterbescherming niet meteen in het oog springt. Ze willen dat de vaste onderdelen zo weinig mogelijk opvallen”, vertelt Gerald Pampel.

Passende kleur en dikte

”Daarom is het PREFA systeem verkrijgbaar in alle courante RAL-kleuren. Vooral bij de wandprofielen aan de zijkant en hun afdekkingen, die gewoonlijk vast gemonteerd worden, is een kleurcoating mogelijk. Zo kunnen de profielen aan de kleur van de gevel of aangrenzende gebouwonderdelen aangepast worden.” Nieuw in het assortiment is het PREFA hoogwaterbeschermingssysteem 25, met schotbalken van 25 mm dik. Dit systeem is zeer slank en geschikt voor kleine openingen, bijvoorbeeld huisdeuren en vensters. Het gaat discreet op in de architectuur van het gebouw, terwijl het tegelijk sterk en duurzaam is.

Auf dem Bild ist ein PREFA Hochwasserschutz zu sehen, der den Eingang von einem Haus schützt.

Die Dammbalken des mobilen Hochwasserschutzsystems von PREFA lassen sich individuell anpassen und bieten Schutz für Türen, Tore und Fenster.

Eenvoudige en snelle afwikkeling door goede planning

Alles begint bij een goede planning. PREFA biedt professionele ondersteuning, van bij de start van een project. Met de planningstool voor hoogwaterbescherming kunnen snel de vereiste uitvoeringen, stuklijsten en dus ook de kosten worden berekend. Zo kunnen opgeleide verwerkers onmiddellijk bij de klant ter plaatse in grove lijnen de statische berekeningen maken. PREFA kan ook zelf voor de berekeningen zorgen en advies geven. Planners, verwerkers en ook bouwheren krijgen dus direct een overzicht van het vereiste materiaal en van de kosten.

De juiste ondersteuning in elke bouwfase

”Van de eerste verkennende gesprekken tot de planning en de realisatie van het project – tijdens alle fases wordt graag en vaak gebruik gemaakt van de PREFA services”, vertelt Pampel. ”Online vinden de verwerkers veel documenten, bijvoorbeeld een leidraad voor de planning, instructies voor de plaatsing, modellen voor bestelformulieren en stuklijsten en nog veel meer.” De PREFA klantenservice staat u graag op elk moment met raad en daad bij. Verder biedt PREFA ook voor advies- en verkoopgesprekken met de bouwheer het juiste gereedschap: praktische documenten met tips, monsters en nog veel meer. Alle informatie over onze services vindt u hier.