Een eiland in het industriegebied van Boedapest

Zoltán Reznicsek jun. heeft middenin het industriegebied van Boedapest "een eiland" geschapen. "Mimama" is een plaats voor ontspanning: een restaurant met een meertje en een tuinlandschap. Zoltán Reznicsek jun. fungeerde bij dit project als architect en als installateur. In Boedapest, zijn geboortestad, werd hij gediplomeerd architect. "Mimama" is het eerste ontwerpobject dat hij heeft gerealiseerd. Zijn gedachte is om in dit project de verbinding van de generaties zichtbaar te maken.

Het project verenigt veel verschillende invloeden. In het ontwerp werd rekening gehouden met klassieke en traditionele elementen, zoals een zuil in tulpenvorm, die vaak in de Hongaarse cultuur voorkomt. Bij de façade werd de PREFA gevelbeplating in P.10 Prefawit ingezet. "Het materiaal was perfect voor het concept", licht de architect toe die met zijn bedrijf met 50 medewerkers reeds veel ervaring heeft met de verwerking van PREFA-producten. "PREFA heeft een breed productassortiment. De variatiemogelijkheden zijn bijna oneindig", aldus Reznicsek. "Bovendien waarderen wij de eenvoudige verwerking en de hoge kwaliteit." De gemakkelijke verwerking was zeer belangrijk bij dit project, omdat er rekening moest worden gehouden met veel details. Daarbij werd de gevelbeplating horizontaal en verticaal toegepast. Veel verschillende hoeken en richtingen hielpen de installateurs bij de implementatie en bieden het object vandaag de dag zijn bijzondere vorm en uitstraling. 

Seitliche Ansicht des Restaurant Mimama in Budapest, die Fassade wurde mit PREFA Siding in P.10 Prefaweiß verkleidet

Bekroond detailwerk

Samen met zijn vader Zoltán Reznicsek sen. leidt Zoltán Reznicsek jun. de onderneming Horex in Boedapest. Horex staat vooral bekend als loodgieterij voor ornamenten en heeft opdrachten uit heel Europa. Een van zijn eerste opdrachten was afkomstig van het Vígszínház-theater. Na het Café New York in Boedapest volgden talloze kastelen en kerken. De loodgieters van Horex hebben onder andere meegewerkt aan de renovatie van het raadhuis in Wenen. Onlangs werd hun werk door de muziekacademie oom met de IFD-renovatieprijs bekroond.

Der Architekt Zoltán Reznicsek führte das Projekt Mimama durch und entschied sich für PREFA Sidings in P.10 Prefaweiß

Architekt Zoltán Reznicsek

Productbox PREFA Sidings

Materiaal:

PREFA-gevelbeplating 

Kleur:

P.10 Prefawit

Gewicht:

ca. 3,3 bis 4,3 kg/m²

Beschichtung:

Coil Coating

Material:|Farbbeschichtete Aluminium-Legierung, Oberfläche glatt, stucco oder liniert, wahlweise mit oder ohne Schattenfuge

Farbe:|braun, bronze und elfenbein

Befestigung:|Auf Alu- oder Holzunterkonstruktion geschraubt oder genietet

Gewicht:|ca. 3,3bis 4,3 kg/m²

Beschichtung:|hochwertige Zweischicht-Einbrennlackierung oder pulverbeschichtet

Standardformate:|138 x 0,7 mm, 200 x 1,0 mm, 300 x 1,2 mm, Länge: 500 bis 6.200 mm

|