Door weer en wind

Waar de wekker ons in de week onverbiddelijk uit bed jaagt, kunnen we het in het weekend ’s morgens iets rustiger aan doen. Vooral als wind en regen buiten druk in de weer zijn, draaien we ons maar al te graag nog een keer om. Die keuzevrijheid heeft onze woning niet. Op elk moment van de dag en nacht moet ze weerstand kunnen bieden tegen alle weersomstandigheden. Vooral het dak krijgt het daarbij hard te verduren. Bij onweersbuien ligt daar vaak de oorzaak van waterschade en bij stormweer is het opletten geblazen voor gevaarlijk rondvliegende dakpannen.

Wie ook bij weer en wind volledig wil kunnen vertrouwen op zijn dak, kiest voor een aluminiumdak met gekleurde coating van PREFA. De voordelen liggen voor de hand: dit lichte metaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden, roest niet, is corrosiebestendig en onderhoudsarm. Het zijn ideale eigenschappen voor een lange levensduur van het dak. Noodzakelijke eigenschappen ook, want het dak kan nu eenmaal niet even gaan schuilen tijdens een onweer.

Het kwik klimt richting 50°C? De wind raast aan 200 kilometer per uur rond het huis? Ook dan blijven de PREFA-dakpannen netjes op hun plaats en blijven ze hun plicht vervullen: het huis beschermen tegen storm, regen en extreme temperaturen. Deze uitstekende duurzaamheid danken de PREFA-elementen aan het feit dat de individuele dakpannen in elkaar grijpen en aan de indirecte, verborgen bevestiging met de PREFA-patentkrammen op volle bebording of latwerk. Ingrijpende renovaties of vernieuwingen van het dak zijn hier niet aan de orde aangezien de dakpannen, schindels en losanges van PREFA de bewoners decennialang beschermen tegen weer en wind en tegen de zon. Geen enkel ander bouwmateriaal houdt even lang stand.

De aluminiumproducten van PREFA zijn ideaal voor nieuwbouwprojecten, maar ook voor renovatie van bestaande daken zijn ze uitstekend geschikt. Met een gewicht van amper 2,3 tot 2,6 kilogram per vierkante meter kunnen ze namelijk ook op oude en zwakke dakconstructies geplaatst worden. Om de bewoners totale gemoedsrust te bezorgen tijdens een onweer garandeert PREFA ze een materiaalgarantie van 40 jaar op hun aluminiumdak.