Zijn PREFA daken en gevels zeewaterbestendig?

Bouwen met aluminium is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, veilig en esthetisch. Het materiaal heeft een lange levensduur met daarbij weinig onderhoud, is onbreekbaar, corrosiebestendig en heeft een laag gewicht. Aluminium brandt niet en ontwikkelt geen giftige gassen of dampen. En: Aluminium is vervormbaar, ondanks zijn sterkte. Dat maakt het een populair bouwmateriaal voor de architectuur.

In de omgeving van water ontstaan opnieuw speciale eisen aan bouwmaterialen. Talrijke voorbeelden uit de praktijk laten zien: Aluminium is de juiste keuze als het gaat om bekleding van het gebouw in de buurt van het water. Want aluminium scoort ook punten in deze omgeving,;het is immers niet alleen bestand tegen alle weersomstandigheden, het is ook bestand tegen zout water en het roest niet. Droomhuis met uitzicht op zee? Dat is met PREFA aluminiumproducten geen probleem!

Das Dach der Inselhalle Lindau am Bodensee eingedeckt mit PREFA Falzonal in Sonderfarbe

Afgekeken van de scheepsbouw

De "Kathena Nui" laat op indrukwekkende wijze zien dat aluminium en water goed met elkaar samen gaan. De extreme zeiler ging twee keer de wereld rond met zijn aluminium boot. En zelfs na jaren in het droogdok stelde Erdmann vast: "Alleen een aluminium boot kan zo lang ongestraft aan wal worden gezet. Er was na de vele jaren in de respectieve secties geen vochtplek te zien. Terwijl ik geen voorzorgsmaatregelen had genomen. Alleen alle kamers luchtdicht afgesloten. Het deel van het schip dat normaal onder water is, zorgde voor weinig werk. Het heeft de opslagtijd fabelachtig overleefd. Geen afgebladderde verf, zelfs geen aantasting van het aluminium. Nergens aan boord. Dat is de echte verrassing."

Als het met de behuizing op het water werkt, waarom dan ook niet aluminium gebruiken op gebouwen in de buurt van de kust? 

De mixtuur doet het!

Bij de vervaardiging van PREFA-producten wordt aluminium gebruikt met de volgende legeringen:

  • EN AW 5005 (AlMg1(B)) conform EN 573-3
  • EN AW 3005 (AlMn1Mg0.5) conform EN 573-3
  • EN AW 6060 T55 (AlMgSi) conform EN 755-2
  • EN AW 3004 (AlMn1Mg1) conform EN 573-3

Legeringen van deze groepen hebben een hoge hardheid en hebben een corrosiebestendigheid van 1 tegen weer en zeewater volgens de classificatie van het DIN Deutschen Instituts für Normung [Duits Instituut voor Normalisatie]*

*Aluminium materiaaldatabladen, red. DIN Duits Instituut voor Normalisatie  e.V., Beuth Verlag Berlijn 7e editie 2016

Häuser am Wasser verkleidet mit PREFA Aluminiumprodukten

40 jaar garantie

PREFA garandeert haar klanten een goed bevestigde en extreem sterke dak- en gevelbekleding – en dat gedurende 40 jaar! Met vier decennia garantie tegen breuk, corrosie en vorstschade, zelfs in de buurt van de zee, is uw zekerheid gegarandeerd bij de steeds extremer wordende weersinvloeden. Met een buitenschil die bestand is tegen weer en wind, blijven de bouwmaterialen onbeschadigd en zijn de bewoners goed beschermd.

40 jaar materiaalgarantie op het aluminium-basismateriaal van de PREFA dakplaatdakshingelsdakruitenvan het dakpaneel FX.12, van de PREFA gevelelementen (gevelbekledingwandruitenmuurshingelsFX.12) en de PREFA dubbele stalen naadbedekking (PREFALZ) tegen breuk, corrosie (roest) en vorstschade. Afhankelijk van het oppervlak en de nabijheid van het water, ontvangt u ook een kleurgarantie tegenafsplinteren, afbladderen, blaasvorming en breken.