Hoe wordt het systeem in geval van nood gemonteerd? Hoeveel tijd kost de montage? : Constructie en montage - bescherming tegen hoogwater

Snel en gemakkelijk te monteren

Door het geringe gewicht van de aluminium profielen is het systeem in geval van nood snel en gemakkelijk te monteren – desnoods door slechte één persoon! De montage van een hoogwaterschutwand met het formaat dat past bij een garagepoort (ca. 3 m breed en 1 m hoog), kost bijvoorbeeld zeven tot tien minuten. Als de eerste balken geplaatst zijn, bieden de hoogwaterschutwanden al maximale veiligheid. Als het waterniveau nog verder stijgt, kan het aantal schotbalken eenvoudig worden verhoogd.  

Tand-en-groef-systeem

Lichte en toch uitermate robuuste aluminiumprofielen worden met behulp van een tand-en-groef-systeem op elkaar gestapeld en aan weerszijden in bevestigingsprofielen of staanders geschoven. De profielen worden daarbij afgedicht met speciale, vervangbare rubberen pakkingen en aan de bovenkant met een spanstuk vastgezet. 

Systeemconstructie van het PREFA-hoogwaterbeschermingssysteem

Montage en demontage van de mobiele PREFA overstromingsbeveiliging

Jaarlijks onderhoud wordt aangeraden

Wij adviseren om jaarlijks een algemene inspectie en reiniging uit te voeren en daarnaast de afdichtingen te onderhouden met siliconenspray. Het is ook raadzaam om het opbouwen met regelmatige tussenpozen te oefenen, zodat u in geval van nood niet onnodig veel tijd verliest.  

Tip van de PREFA-expert: Zo bewaart en onderhoudt u uw PREFA-overstromingsbeveiliging op de juiste manier!

Voor een optimale opslag van het waterkeringssysteem adviseren wij het gebruik van de aluminium muurbeugels van PREFA. Hier kunnen de damstammen zo op de muurbeugels worden gestapeld dat de vloerdamstammen er bovenop liggen om in geval van nood een snelle montage te garanderen. Bewaar aluminium nooit op aluminium. Gebruik scheidingsstrippen van karton, kunststof of karton om de stopstammen te beschermen tegen koude versmelting door inwerking van vocht. De klemstukken kunnen worden opgeborgen in een extra opbergvak of op de dambalken.
Voor regulier onderhoud dient de waterkering minimaal één keer per jaar te worden gemonteerd en gedemonteerd. Naast het testen van de bediening kunt u ook de functionaliteit en volledigheid controleren. Alle afdichtingen moeten na elk gebruik worden gereinigd en behandeld met siliconenspray en worden vervangen als ze beschadigd zijn.