Woonhuis Tatra: Referentieobjecten

Inleiding

Jan Karpiel en Marcin Steindel hebben de traditionele architectuur in Zakopane in een nieuw jasje gestoken. Glas, beton en aluminium worden op harmonische wijze gecombineerd in het Tatra-huis, dat een markant punt vormt in de Poolse wintersportplaats. Vooral het uitzicht op de bergen wordt goed uitgespeeld.

“Het is anders dan de meeste andere gebouwen hier in Zakopane”, vertelt Marcin Uroda, handwerker, metaal- en dakspecialist en directeur van Blacharstwo Budowlane Uroda Marcin. “De meeste daken en gevels zijn bij ons van hout gemaakt. Bovendien vertonen ze veel details. De architecten wilden daar echter iets aan veranderden en gebruikten een ander materiaal voor het dak,” licht de handwerker toe. Eerst dachten ze aan staal. “Maar aluminium is veel beter dan staal”, weet Uroda. Het is vooral flexibeler en roest niet. Dat zijn belangrijke eigenschappen voor de nieuwe architectuur en voor de vaak slechte weersomstandigheden in de Hoge Tatra. De winter van 2018/19 was erg koud met in het dal tot wel 1,80 meter sneeuw. Daarom werd er in het vakantiehuis gebruikgemaakt van PREFALZ in P.10 antraciet.

Speciale projectoplossing

Gegevens en feiten

Product

Daksysteem Prefalz

Kleur

02 P.10 antraciet

Architect

Karpiel Steindel Architecture, Jan Karpiel, Marcin Steinde

Uitvoerder

Blacharstwo Budowlane Uroda Marcin

Land

Polen

Plaats

Koscielisko

Type object

Eengezinswoningen, Alpenhutten

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz felsdak in P.10 zinkgrijs met dakramen

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage