Vakantiehuis Krušné hory: Referentieobjecten

Inleiding

David Zámečník, een van de twee oprichters van NEW HOW architects, die hoofdzakelijk in Praag werken, liet in 2018 een oude woning op een complexe plaats afbreken en hij begon met een schone lei. Het was het begin van een erg persoonlijk verhaal over een nieuwe vakantiewoning in het Tsjechische Ertsgebergte, dat UNESCO-werelderfgoed is, over het plaatsje Nové Hamry, kinderdromen die werkelijkheid werden en de kleur hamergrijs.

Voor de kleur van de gevel van zijn huis liet Zámečník zich inspireren door de natuur. “In Nové Hamry, wat letterlijk nieuwe hamer betekent, kom je donkergrijs in al zijn facetten tegen”, vertelt hij. Je zou het “hamergrijs” kunnen noemen. Het is de kleur van de schaduw van bomen, van de graniet- en basaltrotsen van de uitlopers van het Ertsgebergte, zelfs van de donkergroene naalden en stammen van de sparren die kenmerkend zijn voor het woud van het Ertsgebergte.

Van begin af aan moesten de gevel en het dak van de vakantiewoning bekleed worden met aluminium in een gelijkaardige donkere kleur, in dit geval PREFALZ P.10 antraciet. Het stucco reliëf creëerde bovendien een gestructureerd oppervlak dat doet denken aan zwart geolied hout en aan de langzaam gegroeide schors van een spar. De kleur en het oppervlak zijn echter niet het enige dat deze woning zo bijzonder maakt.

Speciale projectoplossing

Gegevens en feiten

Product

Daksysteem Prefalz, Gevelsystem PREFALZ

Kleur

02 P.10 antraciet

Architect

NEW HOW architects

Uitvoerder

Tomáš Padevět

Land

Tsjechië

Plaats

Nové Hamry

Type object

Alpenhutten

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz felsdak in P.10 zinkgrijs met dakramen

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage