Horw Tower: Referentieobjecten

Inleiding

Met de Solitaire heeft Horw, een rustige buitenwijk van Luzern, zijn eerste torenflat gekregen. Het object, dat door de Zwitserse stadsarchitecte Tilla Theus ontworpen werd, staat symbool voor de stadsontwikkeling van de gemeente en is met zijn “dansende vensters” een nieuw herkenningsteken geworden.

Torenflats zijn uitzonderlijk in Zwitserland, zeker als ze gebruikt worden als woningen. De gevels met hun doorgaans stereotiepe rasters zijn geschikt voor kantoorgebouwen. Tilla Theus bouwt altijd woningen waarin ze zelf graag zou willen wonen. Daarom was het rasterprincipe voor haar niet aan de orde. Ze wilde “een ander gevelbeeld”, met een sympathiek effect. Uitgaande van dat idee ontwikkelde de architecte de “dansende vensters” die onregelmatig zijn ingedeeld, maar toch een harmonieuze uitstraling bieden. In iedere houding – staand, zittend aan de eettafel, liggend op de bank – bieden de vensters op de perfecte hoogte het uitzicht naar buiten, naar de Zwitserse bergen. Het tweede opvallende kenmerk van de gevel is het materiaal. De aluminium gevellosanges zijn fascinerend. Ze geven een indruk van de omgeving en de sfeer, waarin ze dit gedrag weergeven. In natuurlijk geanodiseerd materiaal tekenen de wolken en hun bewegingen zich af. Een ander accent vormen de uitspringende randen. Uitgaande van de entree, waarvoor een thema moest worden bedacht, schroeven de gevels zich omhoog – tot aan het dak dat een eenheid vormt met de gevel. De losanges bieden de gevel structuur.

Gegevens en feiten

Product

Gevellosange 44 × 44

Kleur

speciale kleur

Architect

Tilla Theus und Partner AG

Uitvoerder

Abdichtungsbau Durrer AG

Land

Zwitserland

Plaats

Horw

Type object

Wooncomplexen & appartementsgebouwen

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Detailaufnahme der PREFA Aluminium Wandrauten 44 × 44 in P.10 Steingrau

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage