Hoofdkantoor “Nature et Découvertes”, Versailles: Referentieobjecten

Inleiding

De Franse architect Patrick Bouchain ontwierp een “maison”, een woning, voor het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf Nature et Découvertes. Het bevindt zich midden in de beroemde stad Versailles, vlak bij het kasteel van de zonnekoning.

Het gebouw is onderverdeeld in 15 kleine huizen. Ze worden zichtbaar door de steile afdaken in de vorm van spitse dakkapellen, die steil naar de hemel wijzen. “Iedere afdeling krijgt een eigen huis. Bovendien worden de vloeren verdiepingen gebouwd zoals in woonhuizen – met een gemeenschappelijk niveau en kantoren om zich terug te trekken”, legt Lechevalier het ontwerp uit. Het eerste idee was een stalen dak, maar het moest fijner en lichter lijken. “We waren op zoek naar een materiaal dat perfect past bij de details, omdat de afdaken eruit zien als origami”, vertelt de architect over het wordingsproces. Aluminium kon aan alle gewenste criteria voldoen en dus viel de keuze op PREFALZ in wit. De uitvoering vond plaats in nauw overleg met de metaal- en dakspecialist. Het ging erom samen de beste oplossing te vinden voor dit buitengewone project.

Speciale projectoplossing

Gegevens en feiten

Product

Daksysteem Prefalz

Kleur

10 P.10 prefawit

Architect

Agence d’architecture CONSTRUIRE, Arch. Patrick Bouchain, Bastien Lechevalier

Uitvoerder

Glot Couverture

Land

Frankrijk

Plaats

Versailles

Type object

Bedrijfsgebouw

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz felsdak in P.10 zinkgrijs met dakramen

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage