Fritzøe Møller Larvik: Referentieobjecten

Inleiding

Twintig jaar geleden begon het Zuid-Noorse stadje Larvik aan de opwaardering van een imposante industriële installatie. Het terrein van de Fritzøe Mølle biedt de inwoners van Larvik werkgelegenheid en charmante woningen, terwijl een zwarte aluminium gevel van PREFA voor couleur locale zorgt.

Zwart als larvikiet, als drop, als fjorden, diep water en het oppervlak van de onregelmatig gestructureerde PREFA FX.12 gevelpanelen of een PREFALZ gevelsysteem met een kleurafwerking in zwart P.10? In het wisselende licht van de kuststad Larvik ziet zwart er elk seizoen weer anders uit. De gevel van de voormalige industriemolen Fritzøe Mølle op Hammerdalen in het centrum van het stadje Larvik schittert 's avonds in de schemering goudbruin en vlak na zonsopgang kan hij er ook jeneverbesblauw uitzien.

Aan de noordkant werden verschillende bouwconstructies aangebouwd. Ze werden bekleed met een donker Prefalz gevelsysteem. De duidelijk zichtbare haakse felsen met hun schaduwlijnen voeren de blik van de toeschouwer naar boven. De Prefalz gevel heeft anders dan de gevelpanelen FX.12 geen structuur. Daardoor presenteert het gebouw zich nog meer als een architectonische collage.

Gegevens en feiten

Product

Gevelpaneel FX.12, Gevelsystem PREFALZ

Kleur

03 P.10 zwart

Architect

PV arkitekter

Uitvoerder

Herman Nilsen & Sønner AS

Land

Noorwegen

Plaats

Larvik

Type object

Wooncomplexen & appartementsgebouwen, Bedrijfsgebouw

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Gevelpaneel FX.12 met karakteristieke randen, P.10 lichtgrijs

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage