PREFA gevelbekleding in houtlook: Bouwtips

Houten gevels geven uw huis een natuurlijke uitstraling. Toch is het plezier dat u eraan beleeft vaak maar van korte duur, want onbehandeld hout verweert snel. Als u geen zin meer hebt om uw gevel telkens opnieuw te schilderen en regelmatig onderhoud te plegen, is een hoogwaardige geventileerde aluminium gevel in houtlook en met 40 jaar materiaalgarantie de beste oplossing.

Gewone gevels worden vaak vrij snel weer vies. Ook al zijn ze pas gerenoveerd en opnieuw geschilderd, over een paar jaar zie je daar meestal niets meer van. De gevelmaterialen kunnen onder invloed van extreme milieuomstandigheden zodanig worden aangetast, dat ze hun vorm en uitstraling verliezen. Vooral aan de noordzijde doen strenge winters, hete zomers en vochtige herfstmaanden scheuren, afgebladderde en verbleekte plekken, algen of lelijke verkleuringen ontstaan. Ook gevels met echt hout raken verweerd. Het gevolg zijn lelijke en ongelijkmatige verkleuringen die alleen door grondig en regelmatig onderhoud kunnen worden tegengegaan.

‘Nooit meer schilderen, nooit meer repareren’ – dat is voor huiseigenaren tegenwoordig prioriteit nummer één bij het plannen van een nieuwe gevel. Met de duurzame aluminium gevels van PREFA behoort schilderen voorgoed tot het verleden. Gevelpanelen in houtlook zijn bij uitstek geschikt voor het realiseren van creatieve gevelideeën.

PREFA sidings in de kleuren eiken naturel, eiken beige-grijs en walnootbruin kunnen horizontaal, verticaal of diagonaal en met of zonder schaduwvoegen op de gevel worden bevestigd.

De aluminium panelen zijn bestand tegen alle weersinvloeden en zijn ook ideaal voor het bekleden van de westzijde.

Technische specificaties

Afmetingen – walnoot

138 × 0,7 mm, glad
200 × 1,00 mm, glad

Afmetingen – eiken naturel

200 × 1,00 mm, glad

Afmetingen – eiken beige-grijs

138 × 0,7 mm, glad
200 × 1,00 mm, glad

schaduwvoeg

Breedte: 15 mm; diepte: 7 mm 
verkrijgbaar met of zonder schaduwvoeg

gewicht

Ca. 3,30-4,30 kg/m² (afhankelijk van de bouwbreedte)

lengte

500-2500 mm met PREFA voeg 
500-6200 mm zonder PREFA voeg

verwerking

horizontaal, verticaal, diagonaal

Kleurcoating

Duragloss 5000

Alle PREFA aluminium gevels zijn geventileerd volgens het eeuwenoude principe van de natuurlijke circulatie van lucht tussen de bouwconstructie en het afwerkingsmateriaal. Geventileerde gevels voorkomen vocht en schimmel en zijn daardoor niet alleen zeer duurzaam, maar zorgen o. a. ook voor een prettig binnenklimaat.De vormgevingsmogelijkheden zijn bovendien onbeperkt, waardoor u uw creativiteit de vrije loop kunt laten.

Weergave van de Sidings in licht hout (hout-look) met PREFA-voeg en schaduwvoeg.

Unterschied zwischen Fuge und Schattenfuge

PREFA aluminium gevelsystemen vinden veelzijdig toepassing. Ze zijn geschikt voor binnen én buiten, bijv. als bekleding voor gevels, dakkapellen en dakoverstekken, maar ook voor carports, balkons, plafonds, wanden en nog veel meer.

Wilt u weten hoe uw gevel eruit ziet met gevelpanelen in houtlook (PREFA sidings in de kleuren eiken naturel, eiken beige-grijs of walnootbruin)? Maak dan gebruik van onze gratis fotoservice. U hoeft alleen maar een foto te uploaden en binnen enkele werkdagen ontvangt u een bewerkte afbeelding van uw huis met de gewenste PREFA gevel.

Met PREFA sidings kiest u voor een aluminium gevel met de esthetische look van hout. De combinatie van duurzaamheid en natuurlijke uitstraling staat garant voor generaties woonplezier. Het PREFA garantiebewijs met 40 jaar materiaalgarantie bevestigt dit.