Website zoeken (na het verzenden wordt u naar de pagina met zoekresultaten geleid)

WAARUIT BESTAAT DE DAKCONSTRUCTIE VAN PREFA ALUMINIUM DAKEN?

Wij raden aan om PREFA aluminium daken met een geventileerde onderconstructie uit te voeren. De dakbedekking en de thermische isolatielaag worden door een geventileerde tussenruimte gescheiden. Dit heeft als voordeel dat eventueel vocht weer afgevoerd wordt. De dakhuid (zie afbeelding 1) wordt altijd geventileerd uitgevoerd. Het kan echter ook zo zijn dat de hele zolderruimte geventileerd is (zie afbeelding 2).

Zolderruimte kan ook als woonruimte worden gebruikt (afb. 1):

Bij een tweeschalige dakconstructie wordt, in tegenstelling tot een eenschalige dakconstructie, een ventilatieniveau geïntegreerd (tengels). Met deze maatregel kan ook tussen de dakspanten warmte worden geïsoleerd. Een tweeschalige dakconstructie heeft de voorkeur ten opzichte van een eenschalige dakconstructie (afb. 2), wanneer de zolderruimte mogelijk gebruikt wordt.

De zolderruimte wordt niet voor woondoeleinden gebruikt (afb. 2):

Bij deze dakconstructie moet het zolderplafond thermisch geïsoleerd zijn (aan het achteraf uitbouwen van de dakconstructie zijn hogere kosten verbonden).

 

Bij de dakconstructie moeten de bouwfysische regels worden nageleefd of aangepast!

RENOVATIEGALERIJ

OBJECTEN VOOR EN NA RENOVATIE

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

NAAR DE RENOVATIEGALERIJ
Informatiemateriaal

GRATIS BROCHURES BESTELLEN

Wij versturen de gratis brochures zo snel mogelijk direct per post of e-mail.

GRATIS BESTELLEN
REFERENTIEOBJECTEN

KLIK DOOR DE GALERIJ

Veel PREFA inspiratie nodig met één klik? In de referentiegalerij kunt u PREFA objecten bekijken en filteren naar productcategorie.

NAAR DE GALERIJ
Contact